Keeperschool Numero Uno
Beter worden door techniek 

Voor alle jeugdkeepers in het Gooi: Keeperschool Numero Uno

 

‘Enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn onmisbaar voor een keeper’

In april is het een jaar geleden dat Claude van der Linden en Wim Hunting zijn gestart met een professionele keeperschool in ‘t Gooi. Ze vonden dat in de reguliere trainingen bij de amateurclubs de keeper niet altijd de aandacht kreeg die hij of zij verdiende. Daarom besloten ze te starten met Keeperschool Numero Uno, voor alle keepers van 8 tot 17 jaar!

Het is rustig op de velden van voetbalclub HC&FC Victoria 1893 in Loosdrecht. De zomervakantie is bijna begonnen en af en toe is er nog een groepje fanatieke leden aan het trainen. Bij het doel van veld 2 tref ik Wim Hunting aan, die twee jonge keepers training geeft. Ze hebben er plezier in! Na de training spreek ik Wim en Claude in de kantine van Victoria. Waarom een keeperschool, is natuurlijk mijn eerste vraag.

“Tijdens een gewone teamtraining is er weinig ruimte om de keeper extra aandacht te geven, vooral in de training van de breedteteams zijn er veel jongens en meisjes aanwezig op een training en dan is het moeilijk ook alle keepers aandacht te geven, zegt Claude van der Linden, daarom besloten we iets extra’s aan te bieden dat er in het Gooi nog niet was: een professionele keeperschool.“

Van der Linden is momenteel hoofdtrainer van de keepersafdeling van HC&FC Victoria 1893 en keeperstrainer bij SO Soest en hij heeft zijn sporen verdiend als keeperstrainer bij de jeugdopleiding van Almere City en als keeperstrainer bij FC Omniworld.  Wim Hunting, keeperstrainer van zowel HC&FC Victoria 1893 en SO Soest en komend jaar trainer van de selectie van jongens onder 15, 17 en onder 19 jaar bij vv Zeewolde, en Van der Linden zijn de eigenaren en hoofdtrainers van de keerperschool. Ze zijn gediplomeerd keeperstrainer en allebei super enthousiast!

Na een proef met zes trainingen voor tien jeugdkeepers besloten ze van start te gaan met de keeperschool en met succes! Op de laatste training voor de vakantie in Soest waren maar liefst 17 keepers aanwezig. De jonge keepers krijgen training in groepjes van maximaal vier en worden zoveel mogelijk naar leeftijd en naar prestatie ingedeeld. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient. “Een keeper moet enthousiast zijn en doorzettingsvermogen hebben, meer hoeft hij of zijn niet mee te brengen om mee te kunnen trainen.”

Wat zijn de plannen voor volgend jaar? “We zouden graag willen uitbreiden. Als je met 20-25 keepers op een half veld aan het trainen bent, dat is pas echt leuk! Dat heeft uitstraling!”, aldus Van Der Linden. Hunting vult aan: ”En de kwaliteit van de trainingen verbeteren. We hebben zelf ook afgelopen jaar veel geleerd. Als bijvoorbeeld het veld slecht is, moet je de training aanpassen. Anders eis je teveel van de keepers.”  

Uitbreiden van hun activiteiten is iets dat hoog op de agenda voor volgend jaar staat. “Het is soms moeilijk keepers van andere clubs te bereiken. Vaak is men bang dat we ze willen werven voor Victoria of voor Soest.” Dat is echt niet de bedoeling, benadrukken de twee. “We zijn onafhankelijk en huren de velden op zondagmorgen van Victoria en op vrijdagavond van Soest. Graag zouden we alle keepers in ‘t Gooi willen trainen! Wellicht zelfs uitbreiden naar Almere!”

Voorwaarde is wel dat ze zelf actief betrokken willen blijven bij de trainingen. Ze willen niet zo groot worden dat ze alleen maar aan het besturen zijn. Zelf beleven ze ook veel plezier aan het geven van de trainingen en dat merk je!

Kitty Dalhuizen


12-07-2016

Samenwerking met OneKeeper.

Met trots kondigen wij aan dat Keeperschool Numero Uno een samenwerking tot stand heeft gebracht met OneKeeper.

OneKeeper is gespecialiseerd in keepershandschoenen en is de nummer 1 leverancier van handschoenen voor keepers die spelen voor teams in de topklasse. Met zijn zeer ruime keus aan keepershandschoenen en expertise op het gebied van verzorging en onderhoud denken wij dat OneKeeper een goede aanvulling is voor ons bedrijf. Mocht u interesse hebben in de producten van Onekeeper neem dan contact met ons op. 


 


03-02-2017

De trainingssessies bij SO Soest zijn weer begonnen, met 16 enthousiaste deelnemers.

Helaas konden de trainingen bij Victoria 1893 niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers. 


24-02-2017

Win Hunting heeft de opleiding Goalkeepercoach B van de KNVB met succes afgerond.